Sunday, January 3, 2010

Ketiaw Sup Yong Tau Fu


Breakfast harini pulak. sekarang dah pukul 10.30 pagi. Anak2 belum bangun lagi.. makanan dah ready. Hari ni hari terakhir cuti sekolah, bagi can kat derang bangun lambat. Besok dah mula hari baru lagi dalam hidup derang...
Rasa sekejap je derang ni dah besar. Irfan dah Tahun 2 dan Ikhwan tadika 6 tahun. Doa sentiasa mengiringi derang agar menjadi insan berguna.
Bahan2:
3 ulas bawang putih
5 ulas bawang merah
Yong tau fu
Ketiaw (dicelur)
Garam dan gula
Cara2:
Tumis bawang hingga wangi, masukkan stock ayam dan biar mendidih.
Kemudian masukkan yong tau fu, garam dan gula dan masak lagi hingga mendidih.
Cili kicap :
5 biji cili padi
3 ulas bawang putih
2 sudu makan cuka
5 sudu makan kicap
Sedikit gula
Blend sebati kesemua bahan dan sedia di makan.

No comments:

Post a Comment