Thursday, February 11, 2010
Lokam
Alahaiii.. si lokam..
Dah jenuh dah sampai tak termakan. Anak2 memang suka cuma mak bapak anak2 je yg tak brapa nak amik kisah dan galak anak makan. Tak brapa gemar.. jenuh dan bagi kami benda ni bukan elok sangat pun. Yela beratus2 juta nak support all over the world cara apa aje yg derang pakai agar buah ni masak dan boleh support satu dunia. Tu yg bila makan lebih perit tekak. Memang kami laki bini tak dela gemar sangat spi tamak nak amik yg free or bli spi berkotak2. Cukup sekadar orang beri dan amik 4 5 biji. Xpayahla nak banyak2. Sebab yang free pun klu orang bagi jarang yg manis. Terutama yg paket merah ni. Naik ngilu gigi menahan masam. Klu gagah nak makan pun Watee pilih yg besar dan dibungkus dalam plastic putih jernih. Tapi tetap sakit tekak. Tahun ni tak spi 3 biji pun Watee makan... bukanla cakap besar tapi klu Watee makan banyak mesti lepas tu sakit tekak.. sebab tu dah tak heran
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Total Pageviews
Labels
- Air (23)
- Ala Mamak (1)
- Alatan (8)
- Annual Dinner (1)
- Appertizer (11)
- Award (2)
- Ayam (26)
- BBQ (3)
- Birthday (8)
- Biskut (1)
- Breakfast (26)
- Buah-buahan (2)
- Bubur/Pengat (5)
- Cake/Cup Cake (32)
- Cambodia (3)
- Chinese Food (6)
- cocktail (1)
- Daging (19)
- Dessert (16)
- Dinning Out (40)
- Eastern Food (1)
- Gathering (4)
- Holiday (28)
- Ikan (44)
- Indian Food (1)
- Indonesia (2)
- Jalan-jalan Bandung (1)
- Jalan-jalan Bangkok (2)
- Jalan-Jalan Hatyai-Danok (2)
- Jalan-jalan Ho Chi Minh (1)
- Jalan-jalan Johor (1)
- Jalan-jalan Kenyir (1)
- Jalan-Jalan Krabi (3)
- Jalan-Jalan Medan (1)
- Jalan-jalan Phnom Penh (1)
- Jalan-Jalan Seoul (7)
- Jalan-jalan Siem Reap (2)
- Jalan-jalan Singapore (1)
- Jalan-jalan Terengganu (1)
- Japanese Food (12)
- Johor (1)
- Korea (1)
- Kuih-muih (29)
- Makan-makan (7)
- Masakan Mak (12)
- Mee/Pasta (29)
- Microwave Cooking (5)
- Nasi (14)
- Pie/Tart (8)
- Raya (8)
- Roti (19)
- Sayur (38)
- Seafood (30)
- Siamese Food (4)
- Singapore (1)
- Snack (5)
- South Korea (8)
- Souvenir (1)
- Sup (6)
- Tag (2)
- Take A Break (27)
- Telur (14)
- Thailand (8)
- Tofu (4)
- Untuk Tempahan (1)
- Vietnam (1)
- Western food (18)
- wishes (14)
- XTVT (7)
Popular Posts
-
Percutian yang telah dirancang lebih awal ke destinasi idaman - KRABI. Dengan 2 kenderaan, Kuda Putih Grand Vitara dan Kuda Merah Wira ...
-
Bahan (Lapisan Coklat) 8 gm agar-agar tali (strand) - basuh dan toskan 1 3/4 cawan air (akak letak hampir2 2 cawan) 1/3 cawan gula...
-
Day 1 (18/3/2011) Hari yg ditunggu telah tiba. Balik office awal haritu. Pukul 6 dah siap ambil anak kat rumah mak yang Watee dah antar sem...
-
As Salam Semua.. Salam bersiaran kembali setelah lama menyepi. Xde bahan? Xmasak? masak tetap masak cuma xde mood je nak lebur masuk d...
-
Tak tau la macamana punya sedap, lepas mencuba karipap cheese dan bawak ke office, ada je yang suka dengan karipap ni. Yang tak menahan ad...
-
Ikan lengat 6 ekor ikan kembung rebus (dibersihkan) 2 ulas bawang merah (dihiris bulat) 2 biji cili masak (dihiris serong) 4 biji cili padi...
-
Resepi 1 pek tahu kering goreng (potong atas tahu melintang, terbalikkan dan bentukkan seperti kelopak bunga, goreng sebantar) Bahan Inti 5...
-
Hari terakhir di Krabi. Jam 8 pagi menderu bunyi air.. suspen!!! cuak tsunami seh... hiihihihi penakutnya aku!! pikir yg buruk2 je. Jenguk ...
-
Day 2 Selepas bersarapan pagi, dijamu meehoon goreng dan juga diberi sedikit bekalan, kami dibawa Kak Ty ke Itaewon. Ambil masa dalam 20 m...
No comments:
Post a Comment