Monday, December 7, 2009
Chicken Lasagna
Disebabkan banyak kerja nak kena urus (membasuh, mengemas dll) selepas bercuti 3H/2M ke Segamat tu, Watee masak yang simple je, Chicken Lasagna untuk makan malam.
Chicken Lasagna
Sos tomato
Dada ayam
Bawang putih dan bawang merah
Cendawan butang
Tomato
(semua bahan di potong dadu)
Sayur campur
1 Tin Sos Preego (cendawan, tin hijau)
Oregano
Tumis bawang hingga naik bau
masukkan ayam. Bila ayam separuh masak
masukkan kesemua bahan dan masak hingga sos menjadi kering.
Sos putih
5 sm butter
250ml susu segar
4 sudu besar tepung gandum
4 keping cheese cheddar
Masak kesemua bahan hingga butter dan cheese cair..
didalam bekas berasingan susun kepingan pasta yang sudah direbus dan letakan sos tomato yang siap dimasak. buat berselang seli dan dilapisan atas sekali, susun cheese cheddar dan tutup lapisan dengan sos putih. Bakar hingga kekuning2an dan taburkan serbuk paprika dan oregano ke atasnya.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Total Pageviews
Labels
- Air (23)
- Ala Mamak (1)
- Alatan (8)
- Annual Dinner (1)
- Appertizer (11)
- Award (2)
- Ayam (26)
- BBQ (3)
- Birthday (8)
- Biskut (1)
- Breakfast (26)
- Buah-buahan (2)
- Bubur/Pengat (5)
- Cake/Cup Cake (32)
- Cambodia (3)
- Chinese Food (6)
- cocktail (1)
- Daging (19)
- Dessert (16)
- Dinning Out (40)
- Eastern Food (1)
- Gathering (4)
- Holiday (28)
- Ikan (44)
- Indian Food (1)
- Indonesia (2)
- Jalan-jalan Bandung (1)
- Jalan-jalan Bangkok (2)
- Jalan-Jalan Hatyai-Danok (2)
- Jalan-jalan Ho Chi Minh (1)
- Jalan-jalan Johor (1)
- Jalan-jalan Kenyir (1)
- Jalan-Jalan Krabi (3)
- Jalan-Jalan Medan (1)
- Jalan-jalan Phnom Penh (1)
- Jalan-Jalan Seoul (7)
- Jalan-jalan Siem Reap (2)
- Jalan-jalan Singapore (1)
- Jalan-jalan Terengganu (1)
- Japanese Food (12)
- Johor (1)
- Korea (1)
- Kuih-muih (29)
- Makan-makan (7)
- Masakan Mak (12)
- Mee/Pasta (29)
- Microwave Cooking (5)
- Nasi (14)
- Pie/Tart (8)
- Raya (8)
- Roti (19)
- Sayur (38)
- Seafood (30)
- Siamese Food (4)
- Singapore (1)
- Snack (5)
- South Korea (8)
- Souvenir (1)
- Sup (6)
- Tag (2)
- Take A Break (27)
- Telur (14)
- Thailand (8)
- Tofu (4)
- Untuk Tempahan (1)
- Vietnam (1)
- Western food (18)
- wishes (14)
- XTVT (7)
Popular Posts
-
Percutian yang telah dirancang lebih awal ke destinasi idaman - KRABI. Dengan 2 kenderaan, Kuda Putih Grand Vitara dan Kuda Merah Wira ...
-
Bahan (Lapisan Coklat) 8 gm agar-agar tali (strand) - basuh dan toskan 1 3/4 cawan air (akak letak hampir2 2 cawan) 1/3 cawan gula...
-
Day 1 (18/3/2011) Hari yg ditunggu telah tiba. Balik office awal haritu. Pukul 6 dah siap ambil anak kat rumah mak yang Watee dah antar sem...
-
As Salam Semua.. Salam bersiaran kembali setelah lama menyepi. Xde bahan? Xmasak? masak tetap masak cuma xde mood je nak lebur masuk d...
-
Tak tau la macamana punya sedap, lepas mencuba karipap cheese dan bawak ke office, ada je yang suka dengan karipap ni. Yang tak menahan ad...
-
Ikan lengat 6 ekor ikan kembung rebus (dibersihkan) 2 ulas bawang merah (dihiris bulat) 2 biji cili masak (dihiris serong) 4 biji cili padi...
-
Resepi 1 pek tahu kering goreng (potong atas tahu melintang, terbalikkan dan bentukkan seperti kelopak bunga, goreng sebantar) Bahan Inti 5...
-
Hari terakhir di Krabi. Jam 8 pagi menderu bunyi air.. suspen!!! cuak tsunami seh... hiihihihi penakutnya aku!! pikir yg buruk2 je. Jenguk ...
-
Day 2 Selepas bersarapan pagi, dijamu meehoon goreng dan juga diberi sedikit bekalan, kami dibawa Kak Ty ke Itaewon. Ambil masa dalam 20 m...
No comments:
Post a Comment